Rigtige wienerschnitzler laves af kalvekød, men de her schnitzler lavet af svinekød er også dejlige. Panering er ligesom gået af mode, men indimellem er det skønt. Og husk, steg schnitzler i rigeligt smør, ellers kan det være lige meget...
2 personer
Det skal du bruge
2 skinke schnitzler (ikke for tynde)
1 æg
1½ dl (spelt)rasp
2 spsk. hakket persille
fintrevet skal af 1 lille økocitron
2 spsk. små kapers
3 ansjoser i olie
salt og kværnet peber
smør til stegning
Tilbehør
nye, kogte kartofler, halverede og ristet med finthakket forårsløg, evt. små ærter og persille
Opskrift - sådan laver du schnitzler med det hele
Hak ansjoser og kapers, og bland med citronskal og evt. lidt persille.
Bank kødet lidt ud med hånden, og dup det tørt. Pisk ægget sammen, og bland raspen med krydderier.
Vend kødet først i æg og derefter i rasp. Tryk det evt. lidt fast. Lad schnitzlerne hvile i 10 minutter, så sidder paneringen bedre fast.
Kom rigeligt smør på panden, og varm det godt op, til det bruser og lige lægger sig igen. Læg kødet på, og steg ved god varme, ca. 2 minutter på hver side. Det skal være dejligt gyldent og sprødt.
Fordel kapersblandingen på kødet. Rist kartoflerne på en anden pande; drys med forårsløg, salt, peber og persille, og servér det til.
Savner du den revne peberrod til dine schnitzler, så kommer du det selvfølgelig bare på.