https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/43/spaghetti-med-koedsovs/spaghetti-med-koedsovs-prim.jpg
Mad

Spaghetti med kødsovs

26. april 2022
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Spaghetti med kødsovs er efterhånden en klassiker på mange danske middagsborde. Her får du en opskrift med ekstra grønt og pancetta.
2 personer
Tid i alt 35 min

Kødsovs til 2 dage

  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 skiver pancetta
  • Ca. 400 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • Lidt selleri
  • 1½ dl rødvin
  • eller 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Oregano
  • Salt, peber

ENDVIDERE

  • 2 portioner spaghetti
  • Revet ost

Spaghetti med kødsovs er en skøn klassiker - denne er tilberedt med pancetta og grøntsager, som giver ekstra god smag. Lav nok, så du har så meget, at du kan lægge en portion kødsovs i fryseren.

Sådan gør du
Hak løg, hvidløg og pancetta og svits i en stor stegegryde. Tilsæt kødet og rist, til al væske er fordampet. Hak imens gulerødder og selleri og kom i gryden. Svits et øjeblik og rør rødvin eller eddike i. Tilsæt de to slags tomater og krydderier. Lad saucen simre i ca. 15 min.

Kog spaghettien. Riv osten og server den til spaghetti sammen med kødsovs. Husk at tage kødsovs fra til fryseren.

Den bedste, klassiske bolognese? Den finder du på vores søstersite, SPIS BEDRE. Det er en af de mest populære opskrifter på en af de mest populære aftensmadsretter. Find den her: Klassisk spaghetti bolognese.

Læs også