1. Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.
2. CHORIZOTOPPING: Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.
3. Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter. Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.
4. TILBEHØR: Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med hakket persille.
Leder du efter en god, klassisk mørbradgryde? Vores søstersite SPIS BEDRE har en af de lækreste og mest populære opskrifter på mørbradgryde med grøntsager. Det er en varm anbefaling herfra!