1. Rør kødet sammen med havregryn. Hak forårsløg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med krydderier. Rul ovale kødboller af ca. 2 spsk. fars, og læg dem på bagepapir på et bræt. Pensl kødbollerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 8-10 minutter i alt. Vend dem ofte. Sæt dem evt. på spyd før servering.
2. Rispilaf: Skyl risen i koldt vand i en si. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg let i olie i en tykbundet gryde. Drys krydderier og fintrevet appelsinskal over. Steg i et par minutter. Tilsæt ris, og rør godt rundt. Hæld bouillon over, læg låg på gryden, og kog ved middel varme i 10 minutter. Tag gryden af varmen. Vend skyllet spinat og grofthakkede abrikoser i pilaffen.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød – Få opskriften her
Torsdag: Lam i citron og sennep stegt på kartofler – Få opskriften her