Spicy kødboller med rispilaf
Mad

Spicy kødboller med rispilaf

24. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 17: Ugens onsdagsopskrift er spicy kødboller med rispilaf. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g hakket kalve- og svinekød
  • ½ dl havregryn
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. five spice-krydderi
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. stødt koriander
  • olivenolie til stegning

RISPILAF

  • 500 g basmatiris
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 5 dl bouillon
  • 100 g frisk babyspinat
  • 75 g tørrede abrikoser

1. Rør kødet sammen med havregryn. Hak forårsløg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med krydderier. Rul ovale kødboller af ca. 2 spsk. fars, og læg dem på bagepapir på et bræt. Pensl kødbollerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 8-10 minutter i alt. Vend dem ofte. Sæt dem evt. på spyd før servering.

2. Rispilaf: Skyl risen i koldt vand i en si. Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg let i olie i en tykbundet gryde. Drys krydderier og fintrevet appelsinskal over. Steg i et par minutter. Tilsæt ris, og rør godt rundt. Hæld bouillon over, læg låg på gryden, og kog ved middel varme i 10 minutter. Tag gryden af varmen. Vend skyllet spinat og grofthakkede abrikoser i pilaffen.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Bøf og råmarinerede grøntsager på grillet fladbrød – Få opskriften her

Torsdag: Lam i citron og sennep stegt på kartofler – Få opskriften her

Læs også