Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg
Mad

Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg

28. marts 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Den lidt udsædvanlige palmekål kan nemt erstattes af eksempelvis savojkål. Her får du opskriften på stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg
4 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille nakkefilet (ca. 800 g)
  • olie til stegning
  • 1 potte timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl vand

STEGT PALMEKÅL MED LØG

  • 1 palmekål (eller savojkål)
  • 2 bananskalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

RUGRBØDSCROUTONER

  • 4 tykke skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

1. Brun kødet på alle sider i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, salt og peber. Hæld vand ved, og dæk kødet med bagepapir. Steg det i en 175° varm ovn i ca. 60 minutter, til det er gennemstegt. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det i tykke skiver.

2. STEGT PALMEKÅL MED LØG: Skyl og pluk palmekålen i mindre stykker. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg kål og løg i olie på en pande i 2-3 minutter, og krydr med salt og peber.

3. RUGBRØDSCROUTONER: Skær rugbrødet i tern, og rist dem sprøde i olie på en pande. Krydr med salt. Anret kødet med palmekålssalat, og drys croutonerne over palmekålen. Servér straks.

TIP: Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du stege 4 svinekoteletter i stedet for nakkefilet.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs mere om:

Læs også