Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat til 4 personer
1. Rissalat: Kog risene efter anvisningen på pakken. Løsn risene med en gaffel. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Vend risene sammen med gulerødder, ærter og smør.
2. Hasselnødderelish: Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 6-8 minutter. Læg dem i et rent viskestykke, og gnid de løse brune hinder af dem. Hak hasselnødderne groft. Skyl og hak persille og koriander. Riv citronskallen fint. Bland alle ingredienserne til nødderelishen sammen.
3. Dup fiskefileterne tørre. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Bland rugmel med salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend fileterne i æg og herefter i melblandingen. Steg fileterne i smør og olie på en pande i 2 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.
TIP: Relishen kan holde sig på køl i 3-4 dage. Brug den til al slags kød eller som dyppelse til stegte kartofler.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke - Få opskriften her
TIRSDAG: Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål - Få opskriften her
ONSDAG: Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker - Få opskriften her
TORSDAG: Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing - Få opskriften her