Stegte sild i lage
Mad

Stegte sild i lage

7. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes og Christine Bille Nielsen
Foto: Betina Hastoft og Henrik Freek
Stegte sild i lage kan laves i god tid i forvejen, da de holder sig fint i 3-4 dage i køleskabet. De smager bedst, når de har stuetemperatur, så tag dem ud af køleskabet ca. ½ time før, de skal serveres

Stegte sild

  • 6 ferske sildefileter
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. dild, persille, purløg, timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl groft rugmel
  • 1 spsk. rapsolie til stegning

Lage

  • 2 rødløg
  • 2 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 5 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • evt. 5 stilke frisk timian

Tilbehør

  • rugbrød
  • 1 bundt dild

Sådan laver du stegt sild i lage

  1. Lage: Pil rødløg, og skær dem i både.
  2. Bring rødløg og de øvrige ingredienser til lagen i kog i en gryde, og lad det koge i 10 minutter.
  3. Lad lagen køle af i gryden.
  4. Stegte sild: Klip finnerne af sildefileterne.
  5. Hak krydderurterne groft, og rør dem sammen med sennep.
  6. Smør sennepsblandingen på indersiden af sildefileterne, og krydr med salt og peber.
  7. Fold sildene sammen på midt-en.
  8. Vend sildene i rugmel på en tallerken.
  9. Steg sildene på begge sider i olie på en pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune.
  10. Læg dem i et lille fad, og lad dem køle af.
  11. Hæld den afkølede lage over sildene i fadet.
  12. Lad sildene trække i lagen i mindst 1 time, før du pynter dem med dild og serverer dem med rugbrød.

Tips til stegte sild

Stegte sild er bare lækkert pålæg på frokostbordet hele året rundt. Vi anbefaler, at du laver en stor portion, nu hvor du alligevel er i gang. De stegte sild kan nemlig sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.

Du kan både varierer og undlade krydderurterne alt du vil.

Læs også