Lækker mexicansk inspireret aftensmad. De søde kartofler er et særligt godt match til det krydrede køkken. Her får du opskriften på tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min
Det skal du bruge
12 små tortillaer
Tacos-fyld
500 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt
2 modne avocadoer
1 dåse sorte bønner
Chilimayo
1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt
Til severing
1 håndfuld frisk koriander
Tacos med søde kartofler, avocado og chili-mayo
Tacos-fyld: Tænd ovnen på 200°. Skrub og skær de søde kartofler i både; læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, krydr med salt, og bag dem i 40 minutter, til de er sprøde.
Chilimayo: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayoen på køl indtil servering.
Spidskålssalat: Skyl og snit spidskål fint. Pres limesaften. Knug kålen med limesaft, olie, salt og peber i en skål.
Tacos-fyld, forsat: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i 1 cm tykke skiver. Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.
Severing: Lun tortillapandekagerne i ovnen eller på en brødrister. Fyld dem med spidskålssalat, kartoffelbåde, avocadoskiver, sorte bønner og chili-mayo.
Pynt med koriander, og servér.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.