Sød og saftig mango smager forrygende sammen med let spicy oksekød. Hvis du marinerer kødet aftenen inden, kan du have måltidet klar på kort tid. Her får du opskriften på thai beef-bowl med mango
4 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g oksekød i strimler
1 dl sojasauce
1 dl sesamolie
2 spsk. rørsukker
1 dl sesamfrø
4 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
TILBEHØR
4 dl ris
BEEF-BOWL
1 moden mango
1-2 modne avocadoer
1 bundt forårsløg
TIL SERVERING
frisk koriander
Opskrift - Sådan laver du thai beef-bowl med mango
Kødet: Læg kødet i en skål, og bland det med sojasauce, sesamolie og rørsukker. Rist sesamfrø let på en tør pande, og afkøl. Pil og riv hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Rør sesamfrø, hvidløg og ingefær i farsen, og sæt det marinerede kød i køleskabet i mindst 12 timer, gerne natten over.
Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.
Beef-bowl: Skræl mangoen, og skær mangokødet i skiver. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Rens og snit forårsløg i tynde, skrå skiver. Opvarm en wok ved høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væske fra kødet i wokken.
Servering: Fyld portionsskåle med ris, og anret oksekød, mango, forårsløg og avocado over risene. Pynt med plukket koriander, og servér.
Madplaner til hverdagen Den her opskrift er en del af feminas madplan, som du kan finde lige her! Hver uge udkommer vi med en skræddersyet madplan fra mandag til fredag, der indeholder sunde, næringsrige og lækre retter.