Det er slet ikke svært at lave vietnamesisk suppe med en bragende god smag af chili, oksekød, ingefær og koriander. Her får du opskriften på vietnamesisk pho
1 t og 30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 55 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kg okse-ossobuco
1½ l oksebouillon
1 cm frisk ingefær
1 løg
4 stjerneanis
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. hele korianderfrø
1 kanelstang
½-1 frisk rød chili
3 spsk. fiskesauce
TIL SERVERING
1 pakke risnudler
1 bakke bønnespirer
½ frisk rød chili
frisk koriander
Vietnamesisk pho
Tænd ovnen på 250°. Skræl og halvér ingefærstykket. Pil løget, og halvér det. Læg løg og ingefær på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i 15 minutter. Rist stjerneanis, peberkorn, korianderfrø og kanel let i en stor gryde uden fedtstof i et par minutter.
Hæld bouillon på, og læg ossobuco i gryden – sørg for, at ossobuco er dækket af bouillonen. Tilsæt bagt løg og ingefær. Rens og skær chilien i skiver, og tilsæt. Bring gryden i kog.
Tilsæt fiskesauce, og lad retten simre i 1½ time under låg.
Tag kødet op af gryden, skær det i tynde skiver, og kassér benene. Sigt suppen.
SERVERING: Kog risnudler efter anvisningen på pakken. Skyl bønnespirer. Rens chilien, og skær den i skiver. Fyld 4 store portionsskåle med nudler, bønnespirer og oksekød, og hæld den varme suppe over.
Pynt suppen med chili og plukket koriander, og servér straks.
TIP: Hvis du har god tid, kan du lade ossobuco-kødet simre i suppen i 6-8 timer. Tag det op efter 1½ time, skær benet fra, og tilsæt kødet igen.