Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på vietnamesiske kyllingefrikadeller
3 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt
3 spsk. havregryn
2 spsk. sød chilisauce
1 stængel citrongræs
1 lille bundt koriander
4 spsk. sorte sesamfrø
1 æg
1 dl olie til stegning
NUDELSALAT
300 g nudler
300 g spidskål
½ agurk
2-3 gulerødder
1 bundt koriander
PEANUTDRESSING
1 dl kokosmælk
3 spsk. sød chilisauce
3 spsk. crunchy peanutbutter
3 spsk. sojasauce
3 limefrugt
Vietnamesiske kyllingefrikadeller
Rør hakket kylling sammen med salt, havregryn og chilisauce.
Pil de yderste blade af citrongræsset; skær den hårdeste del af top og bund af, og hak resten af stænglen fint.
Rør farsen sammen med hakket koriander, citrongræs, sesamfrø og æg. Form ovale frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved høj varme. Sæt dem evt. på spyd.
Nudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld 1½ l kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Snit spidskål helt fint.
Riv agurk og gulerødder i lange, tynde strimler på et mandolinjern eller almindeligt rivejern. Hak koriander groft, og vend alle ingredienser til nudelsalaten sammen.
Peanutdressing: Rør alle ingredienserne sammen, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingefrikadellerne.