Der hører nu engang en lækker salat til et dansk frokostbord, og hønsesalat er altid et hit. Anret på ristet brød, og servér på et fad.
8 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebryster
250 g champignoner
smør
8 skiver bacon i terninger
1 dåse/glas kogte asparges
200 ml cremefraiche 18 %
1 dl mayonnaise
2 tsk. dijonsennep
havsalt og friskkværnet peber
ENDVIDERE
4 spsk. finthakket persille
12-16 skiver toastbrød
1 rund udstikkerform på 5 cm
Hønsesalat med asparges og bacon
Kog kyllingebrysterne op i en gryde med vand, og lad dem småkoge i 12 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl.
Skær kødet i små terninger. Rens og skær hampignonerne i kvarter, og steg dem gyldne på en varm pande i lidt smør.
Steg baconen sprød og gylden på en varm pande, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad aspargesene dryppe af i et dørslag.
Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep. Vend kyllingekød, champignoner, asparges og bacon i. Smag til med salt og peber.
Stik brødet ud med en rund udstikkerform, og rist stykkerne gyldne.
Anret hønsesalaten på brødet, og drys med persille.