Moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder
2. maj 2017
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Wichmann + Bendtsen
Vi kender (næsten) alle den klassiske citronmåne, den der bare minder om barndom. Her får du en moderne udgave af klassikeren. Få opskriften på en skøn moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder
6 personer
DET SKAL DU BRUGE
150 g smør
200 g sukker
3 æg
125 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 usprøjtede citroner
CITRONCREME
400 g mascarpone
100 g cremefraiche 38 %
100 g flormelis
PYNT
300 g hasselnøddekerner
1 dl rørsukke
Lidt skovsyre
Moderne citronmåne med citroncreme og hasselnødder
Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret, og rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det godt sammen. Riv skallen af citronerne, og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen.
Kom den øvrige skal og saften i dejen. Beklæd en springform, Ø 20 cm, med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist. Flæk kagen på midten.
CITRONCREME: Rør resten af citronskallen sammen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel ¾ på den ene kagebund
. Læg den anden bund på, og smør resten af cremen i et tyndt lag hele vejen rundt på kagen og på toppen.
PYNT: Hak nødderne groft, og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden, og lad dem afkøle. Fordel nødderne på kagens top og sider ved at trykke dem ind i citroncremen.