Nem og klassisk sommerdessert. Allerbedst fra april – juni, når de danske rabarber har sæson. Trifli kan laves med alle mulige slags frugt: Æbler, svesker, jordbær, hindbær osv. Her får du opskriften på en helt fantastisk rabarbertrifli
6 personer
DET SKAL DU BRUGE
½ dl vand
85 g sukker (ca. 1 dl)
400 g rabarber i skiver
2 tsk kartoffelmel
2 tsk koldt vand
50 g hakkede, smuttede mandler
CREME
2 æggeblommer - evt. pasteuriserede (ca. 2 spsk)
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse, fx maizena
¼ liter sødmælk
¼ liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
ENDVIDERE
150 g letknuste makroner
PYNT
Smuttede mandler i skiver og knuste makroner.
Opskrift - sådan laver du rabarbertrifli
Rabarbertrifli: Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Tilsæt rabarber og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rabarberne skal være møre.
Rør en jævning af kartoffelmel og vand.
Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i.
Vend mandlerne i rabarberkompotten.
Creme: Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i.
Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
Lad cremen køle af i en skål - rør af og til.
Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl).
Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time.