Chokolademuffins med lækker frosting
Mad

Chokolademuffins med lækker frosting

15. oktober 2012
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Tag gerne børnene med i køkkenet, og lad dem pynte amok med glasur og alskens krymmel. Du kan naturligvis også servere de lækre chokolademuffins, som de er, men hvem elsker ikke frosting?
12 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade, minimum 70 %
  • 50 g kakao
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1½ dl kærnemælk

GLASUR

  • 200 g flormelis
  • 2-4 spsk. vand

PYNT

  • sukkerpynt, stjerner og kugler

Opskrift - sådan laver du chokolademuffins med frosting

1. Pisk æg og sukker godt. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad, og rør det i æggemassen. Sigt bagepulver, kakao og hvedemelet i, og rør det til en ensartet dej. Vend kærnemælk i dejen. Fordel dejen i smurte muffinforme, og bag dine muffins midt i en forvarmet ovn ved 200° i 12 minutter. Lad dine muffins afkøle helt, så de holder formen.

2. Rør flormelis og vand (lidt ad gangen) sammen til en blank glasur. Smør glasuren på dine chokolademuffins, og pynt med forskelligt sukkerdrys, så du får flotte og dekorative chokolademuffins.

Chokolademuffins er en utrolig lækkersnack, der er nem at tage med sig, grundet at den bor i sin egen form. Chokolademuffins kan derfor være en rigtig lækker lille dessert til børnenes madpakke, hvis de trænger til at blive forkælet. Derudover er det utroligt nemt og sjovt at lave hokolademuffins med sine børn, så det er bare om at komme igang!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også