Frikadeller med mellemøstlige krydderier passer perfekt til perlende bulgur og en yoghurtdressing med hvidløg. Her får du opskriften på krydder-frikadeller og bulgursalat.
20 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
500 kg hakket kalve- og flæskekød
1 løg
1 håndfuld bredbladet persille
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
smør til stegning
BULGURSALAT
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. salt
2 auberginer
3 dl bulgur
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 håndfuld bredbladet persille
30 g pinjekerner
YOGHURTDRESSING
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
Opskrift - Sådan laver du krydder-frikadeller og bulgursalat
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persillen fint. Rør kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk og krydderier sammen til en fars. Stil den på køl i 30 minutter.
BULGURSALAT: Tænd ovnen på 200°. Bland yoghurt, olie, gurkemeje, spidskommen og salt i en stor skål. Skyl auberginer;
skær dem i skiver, og vend dem i yoghurtblandingen. Fordel aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter. Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
Form frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande.
YOGHURTDRESSING: Rør alle ingredienserne sammen.
BULGURSALAT, FORTSAT: Fordel den kogte bulgur i et fad. Drys med fintrevet citronskal, pres citronsaft over, og vend rundt. Skyl og hak persille groft. Rist pinjekerner let på en tør pande. Fordel de stegte aubergineskiver oven på bulgurblandingen. Dryp yoghurtdressingen over. Drys persille og pinjekerner over bulgursalaten, og servér den som tilbehør til frikadellerne.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.