Pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler
17. maj 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv laksen en lækker sprød skorpe med pesto og mandelflager. Her får du opskriften på pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
4 laksefileter med skindside, i alt ca. 800 g
1 dl grøn pesto
50 g mandelflager
2 spsk. olivenolie til stegning
FRITTER AF SØDE KARTOFLER
1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
TIL SERVERING
1 glas aïoli
50 g feldsalat
½ citron
Pesto-laks med mandelflager og fritter af søde kartofler
Fritter af søde kartofler: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl eller skrub søde kartofler; skær dem i både, og vend med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde på overfladen. Rør pesto og mandelflager sammen i en skål.
Laksen: Opvarm olien på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på panden. Lad dem stege i et par minutter, imens du fordeler pesto-mandel-blandingen over hvert stykke med en ske.
Sæt derefter panden i ovnen sammen med fritterne, men på en anden rist, i ca. 15 minutter, til fisken er netop gennemstegt og overfladen gylden.
Servering: Servér laks og fritter med aïoli, skyllet feldsalat og citron skåret i både.