Sesamfrø giver rødspættefileterne en anderledes og meget velsmagende panering. Her får du opskriften på sesampaneret rødspætte med mormorslaw
4 personer
Tid i alt 35 min
DET SKAL DU BRUGE
4 rødspættefileter
1 æg
2 dl sesamfrø
1 tsk. salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
MORMORSLAW
1 spidskål
1 broccoli
1 dl hasselnøddekerner
1 dl tørrede tranebær
FLØDEDRESSING
2 dl piskefløde
saften af 1 citron
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 brød
1 citron
Opskrift - sådan laver du sesampaneret rødspætte med mormorslaw
FLØDEDRESSING: Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag til.
MORMORSLAW: Skyl og snit spidskål i tynde strimler. Skyl og hak broccolibuketterne, og skær stokken i papirtynde skiver. Vend spidskål og broccoli sammen med flødedressingen.
Rist hasselnødder på en tør pande, og hak dem meget groft. Vend tranebær og grofthakkede hasselnødder i slaw’en.
Brug en gaffel og pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland sesamfrø, salt og peber i en anden. Vend først rødspætterne i æg og herefter i sesamblandingen.
Steg dem i rigeligt smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.
SERVERING: Servér rødspætterne med mormorslaw, groft brød og citron skåret i både.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.