Er du klar til herlig hyggemad? Måltidet er let at tilberede, men kartoflerne skal bages længe i ovnen, så gå i gang i god tid. Her får du opskriften på fyldte bagekartofler med bacon og svampe
1 t og 15 min4 personer
Tid i alt 1 t og 45 min
DET SKAL DU BRUGE
4 store bagekartofler
1 spsk. olivenolie
1 dl groft salt
BACON-SVAMPE-FYLD
150 g god bacon i tern
500 g blandede svampe
salt og friskkværnet peber
250 g ricotta
50 g parmesan
1 håndfuld frisk timian
GRØN SALAT
1 bakke rucola
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du Fyldte bagekartofler med bacon og svampe
Tænd ovnen på 200°.
Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går ca. halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie.
Drys salt i bunden af et ovnfad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys lidt salt over kartoflerne. Bag dem i ca. 1 time, til de er møre.
Bacon-svampe-fyld: Steg bacontern sprøde på en pande, og afdryp på fedtsugende papir.
Rens svampe, og skær i skiver. Steg dem gyldne i baconfedtet på panden, og krydr med salt og peber.
Rør bacon, svampe, ricotta, friskrevet parmesan og timian sammen.
Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med svampeblandingen.
Bag kartoflerne i ovnen i yderligere 15 minutter, til de er flot gyldne.
Grøn salat: Skyl rucola, og vend den med olie, balsamico, salt og peber. Servér til bagekartofler med bacon-svampe-fyld.