Den smager af banan, den er fyldt med store chokoladestykker, og der er fyldig chokoladecreme både mellem bundene og ovenpå. Denne kage går ud til både børn og voksne! Her får du opskriften på banankage-lagkage
50 min10 personer
Tid i alt 1 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE
300 g blødt smør
400 g lys muscovadosukker
7 æg
6 modne bananer
500 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
200 g mørk chokolade
2 springforme, ca. 24 cm i diameter
CHOKOLADECREME
100 g mørk chokolade
250 g smør
4 spsk. rent kakaopulver
400 g flormelis
2 spsk. sødmælk
Banankage-lagkage
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker.
Pisk æg i 1 ad gangen, til massen er luftig.
Mos bananerne med en gaffel i en skål, og pisk bananmosen i dejen sammen med mel, bagepulver og salt.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Beklæd bundene af 2 springforme med bagepapir. Fordel dejen i de 2 forme, og bag kagerne i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med en tandstikker, at de er gennembagte.
Lad banankagerne køle helt af.
Chokoladecreme: Smelt forsigtigt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og lad den køle lidt af.
Pisk smørret luftigt og lyst med en elpisker. Pisk kakaopulver i smørret, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker.
Tilsæt mælk, og bliv ved med at piske i ca. 3 minutter. Hæld den smeltede chokolade i, og pisk, til chokoladecremen netop bliver ensartet.
Fordel chokoladecremen mellem og på toppen af lagkagebundene.