Denne lækre simreret er inspireret af det marokkanske køkken med masser af krydderier, som luner. Her får du opskriften på marokkansk gryderet med oksekød
1 t og 10 min4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g skært oksekød
1 løg
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie til stegning
5 store gulerødder
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt kanel
salt og peber
140 g koncentreret tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
½ l grøntsagsbouillon
1 dl rosiner
½ citron
TILBEHØR
4 dl quinoa
125 g grønne bønner
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
1 dl saltede mandler
1 håndfuld frisk mynte
Opskrift - sådan laver du marokkansk gryderet med oksekød
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Steg det hele i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, og brun det godt.
Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Lad dem stege med i gryden. Drys med koriander, paprika, kanel, salt og peber. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og rosiner.
Lad det simre i 1 time under låg, til kødet er helt mørt, og smag til med friskpresset citronsaft
TILBEHØR: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl bønnerne, og giv dem et hurtigt opkog, så de blancheres.
Servér gryderetten med quinoa, grønne bønner og yoghurt, og drys med hakkede mandler og mynte.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.