Ovnbagt laks er en klassiker, som kun bliver endnu bedre af at få selskab af salt feta, frisk citron og grønne krydderurter. Her får du opskriften på bagt laks med fetacrumble og brombærsalat
20 min4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
650 g fersk laksefilet i ét helt stykke
½ potte purløg
1 potte kruspersille
100 g feta
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og peber
BROMBÆRSALAT
75 g frisk babyspinat
½ potte frisk basilikum
1 rødløg
125 g brombær
30 g ristede hasselnøddekerner (f.eks. fra Urtekram)
50 g feta
4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. flydende honning
salt og peber
TIL SERVERING
1 godt brød
Opskrift - sådan laver du bagt laks med fetacrumble og brombærsalat
Tænd ovnen på 200°.
Læg laksefileten i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Skyl purløg og persille, og hak begge dele.
Mos feta, krydderurter, olie og citronsaft sammen i en skål med en gaffel, og krydr med salt og peber.
Fordel fetablandingen oven på laksen, og steg den i ovnen i 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.
BROMBÆRSALAT
Skyl og tør babyspinat.
Pluk basilikumbladene.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Skyl og tør brombær.
Hak hasselnødderne groft.
Pisk olie, eddike og honning sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Bland babyspinat, basilikum og rødløg sammen i en skål, og vend det sammen med dressingen.
Anret salaten i en serveringsskål, og top med brombær, hasselnødder og smuldret feta.
SERVERING
Servér salaten til den bagte laks sammen med godt brød.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplaner.