Et fad fyldt med sprøde røstier vækker lykke hos hele familien. Og de bliver bestemt ikke dårligere af, at blive lavet af butternutsquash. Her får du opskriften på butternut-røsti med røget laks
25 min4 personer
Tid i alt 55 min
Det skal du bruge
500 g butternutsquash (skrællet vægt)
2 løg
1 spsk. olivenolie
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og peber
2 spsk. smør til stegning
Topping
2 dl cremefraiche 18 %
400 g røget laks
1 håndfuld purløg
125 g blandet grøn salat
Butternut squash røsti med røget laks
Butternut-røsti: Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquash, og riv den groft.
Pil og riv løget, og bland det med revet butternutsquash. Tilsæt olivenolie, æg, havregryn, salt og peber, og rør godt rundt.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Tryk en håndfuld af røstiblandingen sammen mellem hænderne, og tryk den dernæst ud på bagepladen som en flad bøf.
Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, til røstierne er flot gyldne.
Topping: Top røstierne med cremefraiche, røget laks og finthakket purløg. Servér med grøn salat.