Suppen smager skønt af ærter og basilikum, mens den sprøde bacon på toppen giver en dejlig salt smag. Her får du ærtesuppe med bacon og ærteskud
4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
2 spsk. olie til stegning
500 g ærter fra frost
1¼ l hønsebouillon
1 potte frisk basilikum
75 g mascarpone
½ citron
Salt og peber
TIL SERVERING
200 g bacon i skiver
Evt. 1 potte ærteskud
1 godt brød
Ærtesuppe med bacon og ærteskud
Pil og hak løg. Steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve.
Tilsæt frosne ærter og hønsebouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i 10 minutter. Rør basilikumblade og mascarpone i suppen.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Varm suppen igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servering: Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Skyl og pluk ærteskud. Anret suppen i dybe tallerkener, og drys med bacon og ærteskud. Servér med brød til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.