Mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup
25. november 2019
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft.
Slut julefrokosten af med en saftig mazarinkage med smag af appelsin og julekrydderier. Her får du opskriften på mazarinkage med græsk yoghurt og julekrydret sirup.
Tid: 30 minutter Bagetid: 25 minutter Trækketid, sirup: 1 time Antal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE 200 g marcipan 200 g sukker 200 g blødt smør 4 æg 50 g hvedemel 1 knivspids salt ½ appelsin 1 firkantet bageform, 28 x 18 cm Appelsinsirup: 2½ appelsiner 80 g sukker 6 nelliker 2 kanelstænger 2 kardemommekapsler 1 stjerneanis Til servering: 1 tsk. flormelis til drys 3 dl græsk yoghurt 100 g granatæblekerner
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker og smør let sammen i en skål med en elpisker. Pisk et æg i ad gangen. Rør mel og salt i dejen til sidst. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og prik små huller i overfladen med en gaffel. Dryp straks saft af ½ appelsin over kagen, og lad det trække ned i kagen. Sæt kagen til afkøling på en rist. Appelsinsirup: Kog appelsinsaft, sukker og krydderierne op i en gryde. Lad det småkoge i 10 minutter, til appelsinsaften tykner en smule. Tag gryden af varmen, og lad siruppen trække i gryden i 1 time. Sigt krydderierne fra, og hæld siruppen på et glas. Servering: Sigt flormelis over mazarinkagen, og skær den i 12 firkantede stykker. Servér kagen portionsanrettet med en skefuld græsk yoghurt og granatæblekerner på toppen, og dryp med appelsinsirup. PRØV OGSÅ: Flere julefrokostretter med et friskt og grønt pift