I denne lasagne er kødet udskiftet med røde linser, men smagen er stadig helt i top.
25 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 aubergine
2 gulerødder
Salt og peber
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
½ l grøntsagsbouillon
2 dl tørrede røde linser
1 dl chiafrø
2 spsk. rødvinseddike
Lasagneplader
1 kugle frisk mozzarella (125 g)
½ l mornaysauce
TIL SERVERING
1 håndfuld frisk timian
125 g blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du linselasagne med aubergine og gulerødder
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en stor gryde.
Skyl auberginen, skær den i små tern, og lad dem stege med i gryden, indtil ternene er gyldne og møre.
Skyl og riv squash, skræl og riv gulerødderne, og vend begge dele i gryden. Krydr godt med salt, peber, basilikum og oregano, og lad det stege, indtil grøntsagerne falder sammen, bliver let gyldne, og væden er fordampet. Det tager tid, men hav tålmodighed, for det gør saucen ekstra smagfuld.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré, bouillon, røde linser og chiafrø i gryden. Rør grundigt rundt, og lad linsesaucen simre i 20 minutter. Smag til med rødvinseddike.
Tænd ovnen på 200°.
Læg et lag af linsesauce i bunden af et stort ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Top med et lag mornaysauce. Fortsæt med at lægge linsesauce, lasagneplader og mornaysauce i lag, til alt er brugt.
Drys til sidst med mozzarella revet i mindre stykker, og bag lasagnen i 35-40 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Pynt med timian, og servér med grøn salat
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.