De små quinoafrø er fulde af proteiner og er derfor gode at lade være en del af en blandet salat. Her får du opskriften på quinoasalat med kylling og grøntsager.
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g quinoa
4 kyllingebrystfileter
Salt og peber
Olie til stegning
½ citron
1 rødløg
2 røde peberfrugter
200 g grønne bønner
2 majskolber (eller 1 dåse majs)
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. stødt koriander
¼ tsk. knust tørret chili
Salt
Persilledressing med hvidløg:
2 dl yoghurt naturel 1,5 %
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og peber
Opskrift - sådan laver du quinoasalat med kylling og grøntsager
Skyl og kog quinoa efter pakkens anvisning.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Skær dem i grove stykker. Dryp dem med citronsaft, mens de er varme.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rens peberfrugterne, og skær dem i strimler. Nip enderne af de grønne bønner. Skær majskornene af kolberne med en stor kniv, eller dræn majs fra dåse.
Steg rødløg og peberfrugt i lidt olie på en pande ved middelhøj varme i 2 minutter. Tilsæt bønner og majs, og steg videre i 2-3 minutter. Krydr grøntsagerne med spidskommen, koriander, chili og salt.
Persilledressing med hvidløg: Rør yoghurt sammen med presset hvidløg og finthakket persille. Smag til med salt og peber.
Vend den kogte quinoa sammen med de stegte grøntsager, og anret kyllingestykkerne ovenpå. Servér dressingen i en skål ved siden af.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.