Fin og enkel forret med ovnbagt rødspættefilet og blid avocado-purløgs-creme. Bag fisken et par timer før, men lav helst cremen så sent som muligt, så farven bevares
4 personer
Tid i alt 15 min
Det skal du bruge
6-8 rødspættefileter
1-2 tsk. olivenolie
salt og peber
Creme
1 avocado
evt. 2 artiskokhjerter
½-1 spsk. citronsaft
1 spsk. skyr
purløg
Pynt
små syre- eller salatblade
Pynt
tynde skiver ristet kernerugbrød
Rødspætte med avocado-purløgs-creme
Skær fileterne pænt til i kanterne, og del dem på langs. Læg dem sammen to og to, en hvid og en grå, så den pæne hvide side vender udad. Lav 4-6 pæne stykker.
Læg dem på bagepapir, pensl med lidt olie, og drys med salt og evt. kværnet peber.
Bag dem midt i en 210° varm ovn i ca. 6 minutter. Køl dem af, men de skal ikke være køleskabskolde, når de serveres!
Blend avocadokødet og artiskokkerne med citronsaft og skyr til en cremet masse. Smag til, og kom masser af fintklippet purløg i.
Læg en stribe på hver fisk, og drys purløg omkring. Pynt med små krydderurteblade. Servér med ristet rugbrød.
Herunder finder du flere opskrifter med rødspætte: