Lad aspargesene være en del af grøntsagssymfonien til din nystegte fisk, og giv en hjemmerørt hvidløgsmajo til. Det er bedst at koge grøntsagerne hver for sig, så de bliver tilpas sprøde
4 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
ca. 600 g hvid, fast fisk (f.eks. kulmule, multe eller torsk)
salt og peber
olie til stegning
1 bdt. grønne asparges
12-16 nye gulerødder med top
2 fennikler i både
4 nye løg med top
Aïoli
1 æggeblomme eller ½ bæger pasteuriserede
¾ æggehvide eller ½ bæger pasteuriserede
1 nip salt
ca. ¾ dl neutral olie
1-2 fed hvidløg, presset
citronsaft
frisk kørvel eller bronzefennikel
Opskrift - sådan laver du
Lav aïolien først: Kom æggeblomme og æggehvide i en skål med salt, og blend det sammen (brug blenderstav, eller kom alt i en alm. blender).
Hæld olien i i en tynd stråle, lidt ad gangen. Blend hele tiden, til aïolien er som tyk mayonnaise. Smag den til med hvidløg, citronsaft, salt og evt. peber. Stil den koldt.
Dup fisken helt tør; skær den i smalle portionsstykker, og drys med salt. Knæk enderne af aspargesene. Skræl eller skrab gulerødderne, og del fenniklerne i både. Pil løgene, og skær dem i både.
Kog det hele akkurat mørt, men med bid, hver for sig i en stor gryde med saltet vand. Kom dem straks i koldt vand, og lad dem dryppe af. Varm dem hurtigt i et par minutter i det kogende vand, lige før servéring.
Steg fisken på en meget varm pande, først på skindsiden, til den lige skifter farve til helt hvid. Vend, og steg den i 1 minut. Servér den varme fisk med grøntsagerne, med krydderurtedrys og aïoli..