Madeleinekager er små franske kager der minder om sandkage. De bages i forme som muslingskaller. Få opskriften her
20 min16 stk
Tid i alt 2 t og 20 min
MADELEINEKAGER
100 g smør
130 g hvedemel
130 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljepulver
1 knsp. salt
1 spsk. citronsaft
1 spsk. citronskal
PYNT
flormelis
DU SKAL OGSÅ BRUGE
madeleineforme af metal eller silikone
Opskrift - sådan laver du madeleinekager
Brun smørret ved at smelte det i en gryde under omrøring, til det tager farve og dufter lidt af nødder. Tag gryden af varmen, og si bundfaldet fra. Rør mel og sukker sammen i en skål. Pisk æg, vaniljepulver, salt, citronsaft og fintrevet citronskal sammen i en anden skål, til det skummer. Vend æggemassen let sammen med melblandingen, brug en dejskraber. Tilsæt det brunede smør (gem lidt til pensling), og fortsæt med at røre med dejskraberen, til dejen samler sig. Lad dejen hvile på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Pensl formene med brunet smør, og stil dem evt. i fryseren i par minutter, så smørret stivner. Forvarm ovnen til 190°. Hæld dejen i formene, og bag kagerne i 12-14 minutter. Tjek kagerne efter 10 minutter, og flyt evt. formene rundt, så alle kagerne bliver ens bagt. Kagerne er færdige, når de er bløde og retter sig op igen, når du trykker let på dem. Lad kagerne køle lidt af i formene, og tag dem så forsigtigt ud. Afkøl på en bagerist, og drys med flormelis.