Er du vild med nougat-is, vil du elske denne islagkage. Den består af cremet mælkeis med knasende karamelliserede hasselnødder i flere lag samt saltet karamelsauce.
30 min
Tid i alt 4 t og 30 min
Det skal du bruge
2 dl piskefløde
2 dl minimælk
125 g sukker
1 nip salt
1 springform, ca. 16 cm i diameter
Hasselnøddekrokant
125 g hasselnødder
125 g sukker
1 nip salt
Karamelsauce
1 dl piskefløde
100 g sukker
20 g smør
1 nip salt
Nougat-islagkage med krokant & karamel
HASSELNØDDEKROKANT: Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne. Smelt sukker til gylden karamel i en lille gryde ved middel varme. Tag gryden af varmen, og tilsæt hasselnødder og salt. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og afkøl. Hak massen fint.
Rør fløde, mælk, sukker og salt sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Kør massen på en ismaskine. Alternativt kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren – rør jævnligt, til isen har en passende konsistens. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel 100 g hasselnøddekrokant i bunden og halvdelen af iscremen oven på. Fordel yderligere 100 g hasselnøddekrokant i et jævnt lag oven på iscremen, og læg så resten af iscremen ovenpå. Gem resten af krokanten til servering. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
KARAMELSAUCE: Varm fløden op, og sæt den til side. Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør og salt i. Rør den varme fløde i, lidt ad gangen. Smag til med salt. Lad karamelsaucen køle helt af. Pynt islagkagen med hasselnøddekrokant og lidt karamelsauce. Servér resten af karamelsaucen i en skål ved siden af.