Udgivet første gang d. 13. juli 2017 Foto: Columbus Leth
Chokoladeknas, chokolademousse, chokoladeis. Det er slet ikke for meget af det gode. Her får du opskriften på chokolademousse med chokoknas og chokoladeis.
2 personer
KRYSTALLISERET CHOKOLADE
50 g chokolade (f.eks. Dulcey fra Valrhona)
50 g vand
50 g sukker
1 sukker- eller bagetermometer
CHOKOLADEMOUSSE
2 æggeblommer
1½ spsk. sukker
100 g mørk chokolade 60 %
2 dl double cream 48 % (f.eks. fra De 5 Gaarde)
TIL SERVERING
4 kugler god chokoladeis
lidt flagesalt
lidt olivenolie
Opskrift - Sådan laver du chokolademousse med chokoknas og chokoladeis
KRYSTALLISERET CHOKOLADE: Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Varm vand og sukker op til 118° i en lille gryde (brug sukker- eller bagetermometer), og hæld sukkerlagen i den varme chokolade under kraftig piskning. Pisk, til det får en gruset konsistens. Lad det afkøle.
CHOKOLADEMOUSSE: Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i æggeblandingen. Pisk double cream til skum, og vend i blandingen. Sæt moussen på køl i ca. 1 time.
SERVERING: Fordel den krystalliserede chokolade i bunden af 4 skåle. Anret mousse ovenpå, og lav en fordybning i moussen med bagsiden af en varm ske. Læg en kugle is i fordybningen. Drys med lidt salt, og dryp med olie.