Kartoffelpizza med pesto kan gøre enhver mandag til en fest! Servér en sprød og dampende varm kartoffelpizza. Spar tid ved at købe en færdiglavet pesto. Her får du opskriften på kartoffelpizza med pesto og mascarpone.
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
250 g durummel
ca. 200 g hvedemel
TOPPING
4 kartofler
1 glas grøn pesto
250 g mascarpone
2-4 kviste rosmarin
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kartoffelpizza med pesto og mascarpone
Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt durummel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 2 dele. Rul 2 tynde pizzabunde ud på et meldrysset bord. Flyt bundene over på bageplader beklædt med bagepapir.
TOPPING: Tænd ovnen på 250°. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartoffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne. Hak rosmarinnålene fint, og drys dem over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.