Chokoladekage med banan, der gør kagen herligt svampet. Kagen smager dejligt af kardemomme – og selvfølgelig chokolade. Få opskriften på chokoladekage med banan her.
40 min12 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge til chokoladekage med banan
3 hele æg
200 farin
100 g smør
100 g mørk chokolade, 70 %
4 modne bananer
100 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kardemomme
Glasur
200 g flormelis
6 spsk. kakaopulver
lidt vand
Pynt
100 g hele afskallede mandler
Form
1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm el. 1 rund springform på 22 cm
Opskrift - sådan laver du chokoladekage med banan
Pisk æggene godt med farin. Smelt smør og chokolade over vandbad, og rør blandingen i sukkermassen. Mós bananerne til en tyk grød, og vend dem i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og kardemomme sammen, og sigt det i dejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i formen. Bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Lad den afkøle let.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Smør glasuren på kagen, og pynt med mandler. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.