På en hyggelig fredag aften smager farsbrød forrygende med et godt glas rødvin til. Her får du opskriften på italiensk farsbrød med hasselbackkartofler
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket lamme- og/eller oksekød
1 løg
4 fed hvidløg
200 g champignoner
smør til stegning
1 håndfuld bredbladet persille
2 dl sødmælk
1 æg
1 dl finvalsede havregryn
50 g parmesan
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. salt
friskkværnet peber
1 glas soltørrede tomater i olie
150 g serranoskinke
2 glas pastasauce
HASSELBACKKARTOFLER
700 g kartofler
1 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
Opskrift: Italiensk farsbrød med hasselbackkartofler
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Rens og hak champignoner.
Steg det løg, hvidløg og champignoner i smør på en pande, til væsken er kogt ind.
Skyl og hak persille.
Hæld det hele fra panden over i en skål, og rør det sammen med persille, hakket kød, mælk, æg, havregryn, friskrevet parmesan, oregano, salt og peber, så du får en jævn fars.
Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
Form et farsbrød i bunden af et ovnfast fad.
Læg serranoskinken på farsbrødet. Hæld pastasaucen over farsbrødet, så den også dækker bunden af fadet.
HASSELBACKKARTOFLER
Tænd ovnen på 200°.
Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af bunden på hver, så de ligger stabilt.
Skær smalle, dybe riller halvvejs igennem kartoflernes overflade.
Dryp olie over, krydr med salt, og læg dem rundt om farsbrødet i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kartoflerne gyldne og farsbrødet er gennemstegt.