Italiensk farsbrød med hasselkartofler
Mad

Italiensk farsbrød med hasselkartofler

10. februar 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
På en hyggelig fredag aften smager farsbrød forrygende med et godt glas rødvin til. Her får du opskriften på italiensk farsbrød med hasselbackkartofler
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket lamme- og/eller oksekød
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g champignoner
  • smør til stegning
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 50 g parmesan
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • 1 glas soltørrede tomater i olie 
  • 150 g serranoskinke
  • 2 glas pastasauce

HASSELBACKKARTOFLER

  • 700 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. groft salt

Opskrift: Italiensk farsbrød med hasselbackkartofler

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  2. Rens og hak champignoner.
  3. Steg det løg, hvidløg og champignoner i smør på en pande, til væsken er kogt ind.
  4. Skyl og hak persille.
  5. Hæld det hele fra panden over i en skål, og rør det sammen med persille, hakket kød, mælk, æg, havregryn, friskrevet parmesan, oregano, salt og peber, så du får en jævn fars.
  6. Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
  7. Form et farsbrød i bunden af et ovnfast fad.
  8. Læg serranoskinken på farsbrødet. Hæld pastasaucen over farsbrødet, så den også dækker bunden af fadet.

HASSELBACKKARTOFLER

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af bunden på hver, så de ligger stabilt.
  3. Skær smalle, dybe riller halvvejs igennem kartoflernes overflade.
  4. Dryp olie over, krydr med salt, og læg dem rundt om farsbrødet i fadet.
  5. Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter, til kartoflerne gyldne og farsbrødet er gennemstegt.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskarsuppe med bacon og mandler – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med tunsauce og kapers – Få opskriften her

Læs også