Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto
Mad

Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto

14. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto
4 personer

INGREDIENSER

  • 1 kg svinemørbrad, afpudset

ROSMARINMARINADE

  • 4 spsk. olivenolie
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 4-6 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

SQUASH-RISOTTO

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 300 g risottoris
  • 2½ dl hvidvin
  • 7½ dl hønsebouillon
  • 1 squash
  • 100 g frisk babyspinat
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber

Mens mørbraderne steger i ovnen, laver du hurtigt en cremet risotto.

1. Rosmarinmarinade: Bland olivenolie med fintrevet citronskal, hakket rosmarin, salt og peber. Læg mørbraderne i en bradepande, og vend dem rundt i rosmarinmarinaden. Steg dem i en 200° varm ovn i 35-40 minutter.

2. Squash-risotto: Pil løget, og hak det fint. Opvarm olie og smør i en gryde. Steg skalotteløget, til det er klart. Tilsæt risene, og steg dem kort under omrøring. Hæld hvidvin på, og lad det koge ind. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad risene opsuge bouillonen under konstant omrøring, før du hælder mere bouillon ved. Skyl squashen, og skær den i små tern. Skyl babyspinaten. Efter 20-25 minutter er risene møre og konsistensen cremet. Rør squash og spinat i risene. Rør derefter revet parmesan og smør i, og smag til med salt og peber. Riv evt. mere parmesan ud over retten, og servér sammen med den stegte mørbrad.

Læs også