Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød
Mad

Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød

17. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Det tager lidt tid at skrælle de knoldede jordskokker, men det er alt besværet værd. Her får du opskriften på jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød
30 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 stor bagekartoffel
  • 750 g jordskokker
  • olivenolie til stegning
  • 1 l hønsebouillon
  • 3 kviste timian
  • 1 dl piskefløde
  • evt. 1 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber

RISTEDE ØSTERSHATTE

  • 100 g østershatte
  • olivenolie til stegning
  • salt

TIL SERVERING

  • 1 bundt purløg
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød

1. Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern. Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve. Hæld bouillon ved, og bring gryden i kog. Tilsæt timiankviste. Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre. Tag timiankviste op, og blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.

2. RISTEDE ØSTERSHATTE: Rens østershattene (helst med en blød børste, uden brug af vand), og skær dem i lange strimler. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter. Drys med salt. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

3. SERVERING: Hæld suppen op i skåle; læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg. Servér med groft brød til.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grønkålssalat med kylling og æbler – Få opskriften her

Tirsdag: Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie – Få opskriften her

Læs også