kalvekoteletter
Mad

Fyldte kalvekoteletter med pasta og tomatsalat

17. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Det er lettest at lægge fyld i tykke koteletter. Alternativt kan du vælge bare at anrette fyldet oven på det stegte kød. Her får du opskriften på fyldte kalvekoteletter med pasta og tomatsalat
4 personer
Tid i alt 25 min

FYLDTE KALVEKOTELETTER

  • 4 kalvekoteletter a ca. 200 g
  • 2 skiver toastbrød
  • 4 stilke bredbladet persille
  • 20 sorte oliven
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta

TOMATSALAT

  • 300 g cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt basilikum

TILBEHØR

  • 500 g frisk fuldkornspasta
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

TIL SERVERING

  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 2 stængler timian

1. Fyldte kalvekoteletter: Tænd ovnen på 200°. Skær en lomme i hver kotelet med en skarp kniv. Smuldr brødet. Skyl og hak persillen fint. Fjern stenene fra olivenerne, og hak olivenerne fint. Smelt smørret i en gryde. Bland brød, persille, oliven (gem lidt til drys), smør, salt og peber i en skål, og læg fyldet ind i lommen på hver kotelet. Læg koteletterne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er gennemstegte. Smuldr feta over koteletterne, og drys med hakkede oliven.

2. Tilbehør: Kog pasta efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen med olivenolie og salt.

3. Tomatsalat: Skyl og halvér tomaterne, og vend dem med olie, salt og peber. Drys plukket basilikum over.

4. Servering: Skyl og riv citronen, og nip timianen. Drys citronskal og timian over koteletterne, og servér med pasta og tomatsalat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Grydestegt kylling med grillet pak choy og mos af søde kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Tomatsuppe med pesto - Få opskriften her

Fredag: Krydret Lammekølle med bagte grøntsager - Få opskriften her

Læs også