I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som allerede er skyllet og hakket – lige til at hælde direkte i salatskålen.
Frikadeller: Rør kødet sammen med salt og rasp. Tilsæt æg og æggehvide, og rør godt. Pil og hak løg og hvidløg fint, og rør det i farsen sammen med mineralvand og mælk. Krydr med lidt mere salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i 1 time. Varm olie op på en pande. Tilsæt smør. Form frikadeller med en ske, og steg dem i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Grønkålssalat: Skyl grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Skyl fignerne, og skær dem i kvarter. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Bland grønkål, æbler, figner og gulerødder i en skål.
Dressing: Rør ingredienserne til dressingen godt sammen. Vend den i grønkålssalaten, og servér som tilbehør til frikadeller sammen med godt brød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio – Få opskriften her
Kartoffelsuppe med porre, stenbiderrogn og ristet rugbrød – Få opskriften her