Hvem elsker ikke en god omgang bøf bearnaise? Se, det her bliver det fleste glade af: Bøf, bearnaise - og måske et glas rødvin? Bearnaise bøf med stegte rodfrugter er gæstemad. Få opskriften her.
2 personer
Grønt
½ kg bagekartofler
½ kg pastinakker
olivenolie
salt
2 flotte bøffer
lidt olie til stegning
salt og peber
Bernaise
1 dl hvidvinseddike
5 peberkorn
½ løg, hakket
4 kviste estragon
250 g smør
2 spsk. vand
2 æggeblommer, pasteuriserede
2-3 spsk. hakket estragon
salt
Tilbehør
blandet salat
olivenolie
eddike
Sådan laver du bøf bearnaise
Tænd ovnen på 200°, varmluft.
Skræl kartofler og pastinakker, og skær begge dele i både. Vend dem med olie og salt, og bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Vend rundt i dem undervejs. De skal have ca. 40 minutter i alt.
Steg imens bøfferne i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber.
Kog eddike, peberkorn, løg og estragonkviste op, og lad det simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad essensen trække i minimum 10 minutter. Si essensen, og kom den i en ren kasserolle sammen med 2 spsk. vand.
Smelt smørret stille og roligt i en gryde. Lad det stå lidt, og smørret vil dele sig i klaret smør foroven og valle forneden. Hæld forsigtigt det klarede smør til din bernaise over i en kop eller lignende, kassér vallen.
Lun bearnaiseessens, vand og æggeblommer i en kasserolle, og pisk, til massen tykner en smule. Det tager ca. 5-6 minutter, og det er vigtigt, du ikke skruer for højt op for varmen - ellers risikerer du bare, at æggeblommerne koagulerer. Tag kasserollen af varmen, og pisk det klarede smør i i en tynd stråle. Vend masser af hakket estragon i, og smag din bernaise til med salt.