Disse kødboller smager af jul, fordi de steges i kanel.
1. Rør kødet sammen med fløde, rasp og timian. Pil løget, hak det fint, og rør det i farsen. Tilsæt æg, rør godt, og krydr med salt og peber. Lad farsen hvile koldt i 15 minutter. Form farsen til 25-30 kødboller. Varm en pande op med smør, olie og kanel. Steg kødbollerne ved middel varme i 4 minutter på hver side.
2. Ovnkartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
3. Grønkålssalat: Læg mandlerne i en bradepande, og bag dem i ovnen ved 200° i 8 minutter. Hak dem groft. Klip grønkålen fri af stilken i midten. Skyl den, og hak den helt fint med en kniv eller i en foodprocessor. Læg den snittede grønkål i en skål. Skær skræl og den hvide hinde af appelsinerne, og skær dem i fileter. Bank granatæblet med bagsiden af en træske for at løsne kernerne. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Bland appelsinfileter og granatæblekerner med grønkålen. Vend grønkålssalaten med hakkede mandler og olivenolie. Krydr med salt og peber og server sammen med kødboller
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks – Få opskriften her
Ovnstegt hamburgerryg med spaghetti og grønkål – Få opskriften her
Rosenkålsgratin med bacon og to slags ost – Få opskriften her