Italiensk marengs
Mad

Italiensk marengs

7. april 2023
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Marengs er en gammel kending, og her får du en nem basisopskrift, så du kan lave både kyskager og fuglereder af overskydende æggehvide fra bagningen. Mums!
6 stk

INGREDIENSER

  • 4½ past. æggehvider
  • 150 g sukker

Sådan laver du italiensk marengs

  1. Pisk hviderne næsten stive, og pisk sukkeret i.
  2. Pisk massen over vandbad til den er helt tyk og stiv.
  3. Tag den af varmen, og pisk til den er afkølet.
  4. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt til den ønskede form på bagepapir. Bages ved 120 grader i ca. 50 minutter, indtil massen er tørret.
  5. Stil dem til afkøling på en rist, og pak i en tætsluttende beholder.

Hvad kan man bruge marengs til?

Faktisk er det ganske fornuftigt at kunne smække en italiensk marengs sammen, for den indgår i et hav af kager: Eton mess, baked alaska, pavlova, som et sødt låg på toppen af sure citrontærter og ikke mindst de populære macarons.

Derudover bruges marengs også som hovedingrediensen i en vaskeægte dessertklassiker om sommeren. Det er naturligvis fuglereder, vi snakker om, hvor du kan fylde marengsbunden efter alle kunstens regler med jordbær, vaniljeis og flødeskum – så bliver det vist ikke meget bedre.

Har du rester tilovers i sprøjteposen, kan du med fordel forme små kyskager på bagepladen. De smager himmelsk og er en yndling blandt store såvel som små.

Leg med farverne

Marengs egner sig godt til et hyggeligt familieprojekt, der ikke tager hele dagen. Invitér ungerne med i køkkenet, og giv marengsen et legesygt udtryk, ved at farve massen med børnenes yndlingsfarver.

Anvend farvepasta frem for frugtfarve, så du ikke fortynder massen.

Andre opskrifter med marengs

Læs også