https://imgix.femina.dk/rejesuppe.jpg
Mad

Agurkesuppe med rejer

9. august 2022
Af: Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En frisk agurkesuppe med rejer er perfekt som forret eller let aftensmad. Prøv den nemme opskrift her.
4 personer

Ingredienser til agurkesuppe

  • 2 agurker
  • ½ spsk salt
  • 5 dl bouillon, evt. hønsebouillon 
  • 5 dl skyr 
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • Salt, peber
  • 200 g rejer
  • Dild, brøndkarse

Sådan laver du agurkesuppe med rejer

  1. Skyl agurkerne, halver dem på langs og fjern kernerne med en ske.
  2. Skær agurkerne i skiver, kom dem i en sigte og drys med salt. Lad dem trække i 15 min. over vasken.
  3. Blend agurkerne med afkølet bouillon, skyr, hvidløg, 2 spsk olivenolie og hvidvinseddike.
  4. Blend til en ensartet suppe og smag til med salt og peber.
  5. Sæt suppen på køl indtil servering evt. sammen med 4 skåle.
  6. Vend rejerne med 1 tsk olivenolie, hakket dild og peber.
  7. Pisk den kolde suppe igennem inden servering og pynt med rejer og krydderurter.
  8. Server evt. med knust, ristet rugbrød.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.