Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig power-salat
7. november 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Prøv en laksemousse lavet på både varm- og koldrøget fisk. Servér med sprøde rugbrødshapser og en frisk salat spækket med gode sager. Her får du opskriften på laksemousse med ristet rugbrød og fyldig power-salat
Laksemousse:
125 g varmrøget laks
100 g cremefraiche 18 %
saft af ½ citron
friskkværnet peber
125 g koldrøget laks
4-6 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
salt
Quinoasalat med selleri og edamamebønner:
1 knoldselleri
1 spsk. olivenolie
salt
2 dl quinoa, gerne sort
1 fennikel
1 håndfuld dild
200 g pillede edamamebønner (frosne)
Salatdressing:
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
4 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
QUINOASALAT MED SELLERI OG EDAMAMEBØNNER: Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, skær den i små tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre. Skyl quinoa, kog den efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Skær fenniklen i papirtynde skiver. Hak dilden. Bland dild og fennikel med bagte selleritern og quinoa i en skål. Tilsæt frosne edamamebønner, og lad dem tø op i den lune salat, så salaten samtidig nedkøles en smule.
SALATDRESSING: Riv hvidløg fint, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Hæld dressingen over salaten, vend rundt, og lad salaten stå i køleskabet indtil servering.
LAKSEMOUSSE: Skil den varmrøgede laks fra skindet, og rør den sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål. Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i. Fordel rugbrødet på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, drys med salt, og bag skiverne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er sprøde. Servér sammen med laksemousse og salat.