kødboller
Mad

Kødboller med paprika i tomatsauce med gulerødder og tabbouleh

9. februar 2023
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Man må godt servere andet end pasta til kødboller i tomatsauce – f.eks. en superfrisk tabbouleh. Her får du opskriften på kødboller med paprika i tomatsauce med gulerødder og tabbouleh
4 personer

Kødboller

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk. rasp
  • 1 spsk. oregano
  • 1 spsk. paprika 

Tomatsauce

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 400 g hakkede flåede tomater (1 dåse)
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 4 gulerødder 

Tabbouleh

  • 2½ dl couscous
  • 3 dl kogende vand
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt basilikum
  • 1 agurk
  • 200 g tomater
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kødboller i tomatsauce med tabbouleh

  1. Kødboller: Rør kødet til en fast fars sammen med æg, salt, peber, rasp og krydderier.

  2. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.

  3. Tomatsauce: Pil og skær skalotteløg i små tern. Steg løget i olie i en gryde, til det bliver klart.

  4. Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike, og steg i et par minutter.

  5. Hæld flåede tomater, vand og sukker i gryden. Lad saucen koge ved moderat varme i 15 minutter.

  6. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Vend dem i tomatsaucen sammen med kødbollerne. Kog det hele i 10 minutter, og sluk for blusset.

  7. Tabbouleh: Overhæld couscous med kogende vand i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg. Lad couscous trække i 10 minutter.

  8. Løsn de dampede couscousgryn lidt med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olivenolie, og løsn fortsat med gaflen.

  9. Skyl persillen, og hak den fint. Hak basilikum. Skyl og skær agurk i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern kernerne, og skær tomaterne i tern.

  10. Bland krydderurter, agurk og tomat med couscous, og krydr med salt og peber. Servér sammen med kødboller i tomatsauce.

TIP: Tabbouleh er lækkert at have med i madpakken dagen efter, så lav gerne ekstra.

Læs mere om:

Læs også