Kødboller: Rør kødet til en fast fars sammen med æg, salt, peber, rasp og krydderier.
Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
Tomatsauce: Pil og skær skalotteløg i små tern. Steg løget i olie i en gryde, til det bliver klart.
Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike, og steg i et par minutter.
Hæld flåede tomater, vand og sukker i gryden. Lad saucen koge ved moderat varme i 15 minutter.
Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Vend dem i tomatsaucen sammen med kødbollerne. Kog det hele i 10 minutter, og sluk for blusset.
Tabbouleh: Overhæld couscous med kogende vand i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg. Lad couscous trække i 10 minutter.
Løsn de dampede couscousgryn lidt med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olivenolie, og løsn fortsat med gaflen.
Skyl persillen, og hak den fint. Hak basilikum. Skyl og skær agurk i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern kernerne, og skær tomaterne i tern.
Bland krydderurter, agurk og tomat med couscous, og krydr med salt og peber. Servér sammen med kødboller i tomatsauce.
TIP: Tabbouleh er lækkert at have med i madpakken dagen efter, så lav gerne ekstra.