Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Klassisk panforte
25. september 2023
Af:
Redaktionen
En af julens absolut lækreste klassikere fra Italien. Hvis du skærer kagen i småstykker og lægger dem i en æske, holder smagen hele julen!
Det skal du bruge
50 g pistacienødder
75 g mandler
75 g hasselnødder
125 g akaciehonning
125 g rørsukker
100 g mørk chokolade
75 g tørrede blåbær
75 g pomeransskal
50 g tørrede abrikoser
fintrevet skal af 1 økocitron
75 g hvedemel
25 g kakao
1 tsk kardemomme
25 g smør
Til bagning
smør til formen
bagepapir
Pynt
sigtet flormelis
Sådan laver du klassisk panforte
Rist nødderne på en varm, tør pande i 3-5 min., til de er sprøde og gyldne.
Smelt honning, rørsukker og chokolade i en gryde.
Bland tørret frugt, nødder og citronskal med hvedemel, kakao og kardemomme, og vend det forsigtigt i sukkermassen.
Tilsæt smør, og vend godt rundt.
Til bagning:
Fordel dejen i en smurt springform, diam. 20 cm, foret med bagepapir.
Bag kagen i en 150 grader varm ovn i ca. 30 min.
Pynt:
Afkøl kagen helt, og drys med flormelis.
Velbekomme!
Tip:
Kagen holder sig bedst pakket i en plastikpose i en dåse.
Inspiration til den søde adventshygge
Se også
Mad
Julekager: 6 nemme og lækre opskrifter
Se også
Desserter
Macarons med mælkechokolade og kanel
Læs mere om:
konfekt
|
Jul
|
Julebag
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Mad
Mad
Marengs-spøgelser til Halloween
Læs også