Klassisk panforte
Mad

Klassisk panforte

25. september 2023
Af: Redaktionen
En af julens absolut lækreste klassikere fra Italien. Hvis du skærer kagen i småstykker og lægger dem i en æske, holder smagen hele julen!

Det skal du bruge

  • 50 g pistacienødder
  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnødder
  • 125 g akaciehonning
  • 125 g rørsukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g tørrede blåbær
  • 75 g pomeransskal
  • 50 g tørrede abrikoser
  • fintrevet skal af 1 økocitron
  • 75 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk kardemomme
  • 25 g smør

Til bagning

  • smør til formen
  • bagepapir

Pynt

  • sigtet flormelis

Sådan laver du klassisk panforte

  1. Rist nødderne på en varm, tør pande i 3-5 min., til de er sprøde og gyldne.
  2. Smelt honning, rørsukker og chokolade i en gryde.
  3. Bland tørret frugt, nødder og citronskal med hvedemel, kakao og kardemomme, og vend det forsigtigt i sukkermassen.
  4. Tilsæt smør, og vend godt rundt.
  5. Til bagning: Fordel dejen i en smurt springform, diam. 20 cm, foret med bagepapir.
  6. Bag kagen i en 150 grader varm ovn i ca. 30 min.
  7. Pynt: Afkøl kagen helt, og drys med flormelis.

Velbekomme!

Tip: Kagen holder sig bedst pakket i en plastikpose i en dåse.

Inspiration til den søde adventshygge

Læs mere om:

Læs også