Kaffecremen på toppen giver lige det sidste pift til den krydrede kage. Temperaturen her er angivet for almindelig konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal temperaturen være ca. 20 grader lavere.
1 stk
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
125 g smør
125 g mørkt rørsukker
2 æg
250 g mel
1 natron
½ tsk koriander
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk nellike
1½ dl kærnemælk
150 g rosiner
Kaffecreme
100 g blødt smør
2 past. æggeblommer (1 bæger)
3 spsk flormelis
2 spsk neskaffe udrørt i 1 spsk vand
Opskrift - sådan laver du krydderkage med kaffecreme
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker sammen.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Bland mel, natron, koriander, kanel, kardemomme og nellike sammen og rør det i dejen skiftevis med kærnemælken.
Rør rosinerne i. Hæld dejen i en stor smurt springform og bag kagen i ca. 30 minutter.
Kontrollér med en tynd træpind, om kagen er gennembagt - der skal ikke hænge dej ved pinden.
Afkøl kagen.
Rør cremen sammen og smør den på kagen inden servering.