tunbøffer med mangosalat og nye kartofler
Mad

Tunbøffer med mangosalat og nye kartofler

3. december 2021
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på tunbøffer med mangosalat og nye kartofler! Den lækre ret kan laves på en halv time.
10 min4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 tunbøffer a 150 g
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

MANGOSALAT

  • 1 agurk
  • 2 modne mangoer
  • 2 tomater
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • 2 friske røde chilier
  • ½ rødløg
  • 1 fed hvidløg

SYRLIG DRESSING

  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sojasauce
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • salt og friskkværnet peber

NYE KARTOFLER

  • ½ kg nye kartofler
  • salt
  • 1 potte dild

Opskrift - sådan laver du tunbøffer med mangosalat og nye kartofler

  1. Mangosalat: Skræl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne med en ske, og skær agurken i små tern. Skræl mangoerne; fjern stenen, og skær frugtkødet i små tern.
  2. Skyl tomaterne; fjern kernerne, og skær tomaterne i tern. Hak koriander groft. Rens chilierne, og hak dem fint. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Bland det hele i en skål.
  3. Syrlig dressing: Rør alt til dressingen sammen, og vend den i mangosalaten.
  4. Nye kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  5. Steg tunbøfferne på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber. Steg dem i 2-3 minutter på hver side – de skal være helt rosa i midten. Servér med mangosalsa på toppen og nye kartofler drysset med dild.

Prøv også: Ovnbagt laks med citron, urter og sommerkartofler

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Hvad spiser man til tunsteak?

Tunsteak smager fantastisk med enkelt tilbehør som en god salat, grillede grøntsager og en let puré. Lav for eksempel en ret af grillede tunbøffer med ananassalsa og grillede majs, med kartoffelsalat, eller måske med asparges og ærtepure. Tun passer også godt til asiatisk mad som nudler, tang og edamame.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også