Chili con carne er den ret man serverer, når man vil lave en god, gedigen gang aftensmad, der er let og hurtig at lave. Det er en ret, der henvender sig til alle aldre, da den ligger kødsovs så nær. Chili con carne er også en helt fantastisk ret, da det er nemt at variere og tilføje ingredienser, for at gøre retten lidt mere spændende. Så længe de to vigtigste ingredienser, oksekød og bønner, er i retten, betragtes det som en chili con carne.
[node:advert-in-body]
I en travl hverdag er det ikke altid lige nemt, at få tilberedt et større aftensmåltid. Ofte ender man op med køberetter, bestilt mad eller rugbrødsmadder. Du kan dog med fordel ty til kødgryderne og frembringe en chili con carne. Hvis du laver chili con carne i en skrabet version, er der lækker mad på 30 minutter. Der er altså ingen grund til at gøre et større nummer ud af aftensmaden, når man kan få en lækker ret på så kort tid.
Netop fordi chili con carne er så nem at lave er den også perfekt, hvis der skal laves mad til mange. Det er ikke en tilfældighed, at chili con carne er en af de mest serverede retter på diverse festivaller. Det er meget få, der ikke kan lide retten, og den er hurtig at lange over disken. Næste gang at du skal holde en stor fest, så lav en kæmpe gryde chili con carne - dine gæster vil elske dig for det. Og du kan sagtens fryse resten ned, hvis der er noget til overs.
Der er i reglen tre typer tilbehør til chili con carne: Brød, creme fraiche og salat. Et godt stykke brød er vigtigt, da det er en delvis flydende ret, og det er fremragende at have noget at brød til at dyppe med. Derudover er retten i sig selv fattig på kulhydrater, så man kan sagtens tillade sig at spise brød til. Det kan godt være en rigtig stærk ret. Af samme grund er creme fraiche fremragende tilbehør. Creme fraisen er med til at mildne chilien, og komplimenterer samtidigt smagen af retten helt eminent. Chili con carne indeholder ikke, som udgangspunkt, særlig mange grøntsager, og derfor er det er rigtig god idé, hvis du har en salat ved siden af.
Nogle mennesker bliver ikke sønderligt påvirket af stærke retter. Hvis du er en af dem, der ikke kan få din mad stærk nok, har du mulighede for at lægge trykket på CHILI i retten. Er du, som mange, fan af Chili-Klaus, har du måske kendskab til nogle af de stærke chilier, du har mulighed for at putte i retten. Du kan f.eks. prøve at spice din ret op med en fintskåret ghost chili (også kaldet Naga Jolokia), som er kåret til verdens stærkeste chili. Ikke noget vi vil råde dig til, med mindre du er sikker på, at du har en mave at stål. Desuden vil vi anbefale, at du indkøber ekstra creme fraiche, bare for en sikkerheds skyld.
Hvis du træner meget, er chili con carne en god ret for dig. Retten er primært basseret på oksekød og bønner, der begge indeholder store mængder protein. Protein er muskelopbyggende og derfor rigtig god mad til træning. Når du træner meget har du også brug for grøntsager. Disse kan du blot komme i gryden sammen med retten. Store broccolistykker i retten er super lækkert, især når det er lidt bid i. Du kan selvfølgelig også vælge, at lave en grov salat som tilbehør.
Er du på slankekur, er chili con carne en utrolig god ret. Retten er rig på protein, og samtidigt fattig på kulhydrater og fedt. Derfor egner retten sig rigtig godt til proteinkuren. Dog er du nok nødt til at undvære brødet som tilbehør, men du kan sagtens bruge creme fraiche. Hvis du skal have ekstra meget protein og mindre fedt, kan du bruge skyr som tilbehør i stedet. Derudover kan du servere en salat til retten med god samvittighed.