En mild og enkel suppe, som alligevel fylder godt med de rustikke fiskeboller. De bliver bedst, hvis du hakker/blender fisken selv, men du kan evt. bruge en god, grov fiskefars fra din fiskehandler.
4 personer
ASIATISK SUPPE
400 g torskefilet (laks kan også bruges)
1 tsk. groft salt
1 fed hvidløg
2 tsk. majsstivelse
revet skal af 1 limefrugt
1 lille æg
ca. 1 dl piskefløde
fintsnittet top af 1 bundt forårsløg
SUPPE
1 l hønse- eller fiskebouillon (Oscar)
1 fed hvidløg i tynde skiver
2 limeblade
1 lille rød chili, fintsnittet
2 spsk. soja
1 spsk. fiskesauce
saft af ½-1 limefrugt
1 bdt. forårsløg, snittet på skrå
1 bakke babyspinat (75-100 g)
TILBEHØR
limebåde og evt. 1½ dl kogte ris, løse
Kog evt. en portion løse ris.
Asiatisk suppe med fiskeboller
Lav en grov fiskefars: Skær torsken i mindre stykker, og blend den med salt og hvidløg. Kom majsstivelse, limeskal og æg i, og blend med fløden til en god, lidt fast konsistens.
Sluk, og vend hakkede forårsløg i. Bring suppen i kog i en flad gryde/sauterepande.
Form store fiskeboller af farsen, og damp dem i suppen 4-5 minutter. Tag dem op, og dæk dem til.
Kom hvidløg, limeblade, chili, soja og fiskesauce i suppen, og lad den koge i 5 minutter. Smag den til med limesaft, så den bliver lidt syrlig.
Læg fiskebollerne ned i suppen, og kom forårsløg og spinat i. Varm det akkurat igennem, og servér evt. med løse ris og limebåde.
Elsker du også det asiatiske køkken, så prøv vores andre opskrifter.